DIY origami kerstboom

Elk jaar, het weekend rond 13 december, zet mama haar kerstboom. Ik hielp haar steeds met versieren. Nu het lief en ik ons eigen stekje hebben kiezen we ervoor om geen boom te zetten want: we wonen klein, de kat klimt er toch maar in, we willen geen naalden tussen onze gehuurde houten vloer uitvissen, we zijn te lui om de lampjes uit de knoop te halen,….Het lijkt allemaal zo’n gedoe.

Toch wilde ik graag wat kerstsfeer in huis brengen. Een zoektochtje door de lade van mijn bureau leverde een hele hoop kerst-kleurig papier op. Die kocht ik vorig jaar bij boekenvoordeel voor slechts een paar euro.

Ik vond een online tutorial over het maken van origami kerstboompjes. Deze kerstboom had slechts 3 lagen. hij mocht best wat groter zijn, dus ik voegde nog wat lagen toe. Ik ben alvast tevreden met het resultaat (als je enkele scheurtjes hier en daar negeert. Ik heb nu eenmaal weinig geduld). Ik gebruik hem als echte kerstboom. Onze boom komt dit jaar, wegens het kleine formaat, dus BOVENOP de pakjes te staan. Hij is echter ook leuk als raam- of schouwdecoratie.

Image

Wil je zelf ook zo’n origami kerstboom maken? Dat is gepiept in 20 minuten.

Je hebt enkel nodig:

  1. Gekleurd papier, vierkant, afmetingen naar keuze (ik gebruikte stukken van 30x30cm, 28x28cm, 24x24cm, 21x21cm, 18x18cm, 14x14cm en 10×10 cm).
  2. Eventueel papierlijm (voor de grotere stukken lijmde ik twee A4 vellen aan elkaar, wel zorgen dat je de lijm goed laat drogen voor je met vouwen begint).
  3. Een schaar (om de vierkante vellen uit te knippen).
  4. Deze link (omdat die meneer het beter kan uitleggen dan ik).

TIP: Als je van Upcycling houdt, kan je ook krantenpapier gebruiken, of de bladzijden van een oud boek.

Het Kattenpoezenbeest keurt mijn creatie alvast goed!

Image

En jullie? Hebben jullie een ander DIY kerstproject? Of maken jullie ook een origami kerstboom? Deel het met Appelstien!

Advertenties

Een gedachte over “DIY origami kerstboom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s