Over malfuncties, temperament en onhandigheid

Dit blogje wordt voornamelijk een creablog. Tekenen, knutselen, prullen, maken, afbreken – dat is hoe ik mijn gedachten verzet, ik heb dat nooit anders geweten. 

Maar, is creativiteit wel de juiste uitlaatklep voor mij? Er zijn namelijk enkele obstakels op de weg naar een succesvol afgewerkt project. 

 Obstakel 1: Ik heb een temperament 

Dat hoorde ik als kind heel vaak. Toen wist ik niet zo goed wat ik daarmee aan moest. Ik dacht dat het betekende dat ik te vaak koorts had. Nu weet ik exact wat het betekent en wanneer het naar boven komt. Mijn temperament is vooral aanwezig wanneer het me niet lukt een object te laten doen wat ik wil, gewoon door het te willen. Dat gebeurt minstens 3 maal per dag. Vooral de printer en de koffiemachine zijn vaak het slachtoffer van mijn temperament.

Gisteren maakte ik een nieuw slachtoffer. Met wat vriendinnen zijn we aan naailes begonnen. Met het antieke stikmachine van ons ma, trok  ik naar de les. “Het gemakkelijkste masjien da ge ooit gaat gebruiken” waren de EXACTE worden van mijn moeder.

Doorspoelen naar gisteren 22u30: Een halfuur na afloop van de les zat ik nog steeds met mijn neus in de handleiding van mijn zogezegd ‘naaimachine voor dummies’ en had ik nog geen enkel steekje gezet op mijn zorgvuldig uitgeknipt stofje. Witheet van woede en kortaf gooide ik de hoes over mijn machine: ik wilde naar huis, onmiddellijk!!! Ik wilde ook dat mijn stikmachine omkwam in een tragisch ongeluk waarbij een tank, een bazooka en een kameel met verkeersagressie betrokken waren.

IMAG0023

Het nadeel van een temperament hebben, is dat mensen vaak denken dat je opgeeft na een tegenvaller. In werkelijkheid is het belangrijk om op tijd afstand te nemen van de situatie. Als ik dat niet doe eindigt de machine in gruzelementen op het gazon van de buren (mocht het in goede staat landen bij de buren, dan ga ik er wel achter met grof gereedschap). Een ander nadeel van een temperament hebben is dat de situatie me niet loslaat. Vannacht lag ik een hele nacht te malen over ‘hoe het dan wel moet’.

Het voordeel van een temperament hebben: je bent zo druk bezig met obsessief nadenken over de staat van je naaimachine, dat je plots inspiratie krijgt om een blog te schrijven.

Ach, het temperament is ondertussen van me afgeschreven. Er is echter nog een obstakel.

Obstakel 2: ik ben zoals men in de volksmond zegt ‘loemp’

Oftewel: ik ben erg onhandig.

Vanmorgen nog liet ik een potje warme havermoutpap pardoes uit mijn handen glijden. Met een met havermout versierde keukenvloer tot gevolg. Welja, ik had nog een excuus nodig om mijn keukenvloer te dweilen, zeker?! Het is niet alsof ik iets belangrijkers te doen heb…zoals werk zoeken ofzo!!! Grrrrrommm!!!! (kijk! daar heb je het weer, mijn temperament! Live!)

Ik weet niet of obstakel en 1 en 2 de beste combinatie vormen voor een creatief bestaan, maar ik ben ook koppig én ik heb er gewoon zin in! Dus hier gaan we:

Op deze blog zullen jullie mijn creatieve uitspattingen EN mislukkingen kunnen volgen. Ik ben helemaal geen expert. Dus wil je ook leren uit mijn fouten en de brokken die ik maak vermijden? Ben je veel handiger dan ik en wil je eens goed lachen? 

Of ben je benieuwd of mijn temperament het zal winnen van mijn naaimachine?

Ik zou zeggen: Stay Tuned!

Appelstien x

Advertenties

Een gedachte over “Over malfuncties, temperament en onhandigheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s